Markka aiheinen kirjallisuus

Markka aiheinen kirjallisuus

Haluatko ostaa markka aiheisia kirjoja ja opuksia? Katso tältä mitä oppaita kannattaa hankkia. Suomalaisen rahan historiasta on olemassa lukusia erilaisia opuksia käymme tässä läpi Markka-aikaisia kirjoja joihin sinun kannattaa tutustua. Moni numismaatikko kerää vain vuosilukuja mutta kolikoista on olemassa myös erilaisia variantteja joihin kannattaa tutustua.

Antti Heinonen

Antti Heinonen on kirjoittanut lukuisia seteli aiheisia kirjoja. Suomen Pankki on julkaissut kirjoista sivustollaan PDF muotoiset julkaisut joista voit lukea Antti Heinosen kirjat läpi ilmaiseksi. Alla olevista linkeistä pääset lukemaan Antti Heinosen kirjat suomenpankki.fi sivustolle.

Ruplista Markkoihin
Sodan ja rauhan rahat
Viimeiset markat

Ismo Parikka

Ismo Parikka on tutustunut erittäin tarkasti markka-ajan rahoihin, hänellä on erittäin kattava variantti opus joka pitää sisällään todella paljon erilaisia variantteja. Ismo Parikan kirjoittama Suomalaiset kolikkovariantit 1864-2001 kirja on varmasti yksi kattavimmista variantti luetteloista mitä on tällä hetkellä olemassa, kyseinen kirja kannattaakin hankkia omaksi koska luettelossa on kuvat ja tarkat selitteet varianteista.

Muut kirjat

Suomen numismaattinen yhdistys on pitänyt pitkään SNY luetteloa, uusin opas on keräilijän opas 2020 joka kannattaa hankkia hinta tiedon vuoksi.

Suomen numismaatikkoliitto on myös tehnyt oman luettelon SNL joka pitää sisällään hintojen lisäksi myös erilaisia variantteja joita ei SNY:n luettelosta löydy.

Erkki Borg on varmasti usealle numismaatikolle tuttu nimi, Borg kirjoitti kattavan oppaan varianteista "Suomen rahat ja Varianttikuvasto No 2" kyseinen opus julkaistiin 1982, opus saattaa olla hieman hankala hankkia mutta antikvariaatit myyvät niitä satunnaisesti.

Suomenmarkat.fi sivustolla kerrotaan hieman tarkemmin markka-ajan rahoista, lähteenä sivustoa luodessa on käytetty useita kirjoja.